🎥 Riejanne Markus eet grootste chococroissant die je ooit zag: 'Als je van de foodcoach maar eentje mag eten...'

Riejanne Markus laat zien dat ze bij Jumbo-Visma heus niet alles afwegen... Ze grapt over een joekel van een chocoladecroissant.

La Vuelta Femenina 2023 - stage 1 TTT

Voor veel wegwielrenners is het nu offseason: vakantie en de teugels wat laten vieren op het gebied van voeding en andere zaken. Dat geldt ook voor Jumbo-Visma-renster Riejanne Markus.

Tijdens het seizoen zijn ze bij haar ploeg op minutieuze wijze bezig met voeding en wordt elke rijstkorrel afgewogen (ook zodat ze genoeg eten na een koers, overigens), maar in deze tijd kan het allemaal wat losser.

Dat wil niet zeggen dat ze zich helemaal kunnen laten gaan, want het blijven wel topsporters natuurlijk. Maar Markus heeft er wel wat op gevonden als de foodcoach zegt dat je buiten het seizoen maar één croissant per dag mag eten.

Enorme chocoladecroissant

Op Instagram postte de tijdritspecialiste een filmpje waarin ze een enorme chocoladecroissant in de koffie doopt. Ze schrijft erbij: "Als de foodcoach zegt dat je off season maar één croissant per dag mag eten, dan kun je er maar beter voor zorgen dat het een heel grote chocoladecroissant is..."

Nou, groot is-ie. Waar haal je deze, Riejanne (asking for a friend)?

Markus stapte onlangs in het huwelijksbootje met Jasper Ockeloen, wellicht ook geen vreemde voor je: hij is gravelaar en actief in andere offroad-disciplines en bovendien de grote baas van het wielersokkenimperium Sockeloen, die onder andere de snelste sok ter wereld produceren.

Pelotonpraat
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023