Vakantie-uitje 2.0... Michal Kwiatkowski loopt marathon van New York met z'n vrouw

De wegwielrenners genieten van een welverdiende rustperiode, dus wat ga je dan doen... Een marathon met je vrouw lopen natuurlijk!

Als je getrouwd moet je er wel voor zorgen dat er een beetje pit in het huwelijk blijft, moeten Michal Kwiatkowski en zijn vrouw Agata gedacht hebben. En dus is er in het offseason van de Pool geen strandvakantie gepland, maar liepen ze gisteren de marathon van New York.

Bucketlist

"Yes we can, eentje van de bucketlist'', postte de 33-jarige renner van INEOS Grenadiers op Twitter over de prestatie die ze gezamenlijk leverde, met een foto erbij nadat ze de 42 kilometer en 195 meter hadden afgelegd.

Maar we waren ook wel benieuwd naar de tijd, nadat Tom Dumoulin onlangs de halve marathon van Amsterdam in een uur en tien minuten liep.

Dus gingen we even naar z'n Strava en daar bleken hij en Agata de magische afstand in een van de meest prestigieuze marathons ter wereld in 4 uur en 10 minuten te hebben afgelegd. Dat houdt een tempo van 5 minuut 54 per minuut in.

Touretappe

Kwiatkowski won afgelopen seizoen de Touretappe naar de Grand Colombier en was nadien zeer geëmotioneerd omdat hij vanwege allerlei fysieke malheur een lastige periode achter de rug had. Hij bedankte ook specifiek zijn vrouw voor de steun.

Pelotonpraat
  • Beeld: Strava Michal Kwiatkowski