🎥 Ontwapenende Demi Vollering beantwoordt vragen van jonge kijkers in Jeugdjournaal: 'Vond het heel zielig voor het paard'

Niets zo leuk als kinderen die vragen hebben voor topsporters. Demi Vollering lijkt dat ook te vinden. Heel mooi filmpje!

Demi Vollering heeft in koers natuurlijk bijna dagelijks te maken met volwassen journalisten die haar allerlei vragen stellen. Dat zijn niet altijd even creatieve vragen en dus gaat het soms een beetje op de automatische piloot, zoals zoveel renners dat doen vlak na een koers (ik wil m'n teamgenoten bedanken, etc.)

Creatieve vragen, dat kun je prima overlaten aan kinderen. Het blijkt uit een filmpje van Het Jeugdjournaal op YouTube. Een tijdje geleden deden ze een oproep om een vraag voor Demi Vollering in te sturen en daar werd gehoor aan gegeven.

Paard

Jonge kijkers van het programma stellen vragen die ze normaal niet zo snel krijgt, zoals 'Hoeveel train je per week?' en 'Wat heb je gedaan met dat paard dat voor je reed?'

Het jongetje die die vraag stelde, doelde natuurlijk op het op hol geslagen paard dat plotseling voor Vollering verscheen in Strade Bianche. In het filmpje zie je hoe ze erop reageert en gaat ze ook in op fietsen met haar hond Flo, haar mooiste overwinning en waarom ze in Zwitserland woont.

Maar bovenal is het gewoon een heel ontwapenende Vollering. Echt een leuk filmpje!

Demi Vollering geniet nu van haar offseason en zal in 2024 weer de Tour de France Femmes op haar naam willen schrijven. Zeker omdat die zich komend jaar voor een belangrijk deel in Nederland afspeelt (vier dagen). De ritten bij Rotterdam en Den Haag komen redelijk in de buurt van Vollerings geboortegrond.

Pelotonpraat
  • Beeld: YouTube NOS