🎥 Geloof het of niet: Didi de Tourduivel draagt ook in het vliegtuig zijn duivelpak

Je kent waarschijnlijk de Tourduivel die op de cols staat in de Tour, maar je kunt ook naast 'm belanden in het vliegtuig, zo blijkt uit beelden.

ploegenpresentatie Tour de France 2009

We kennen hem allemaal: Tourduivel Didi. Hij is de trendsetter op het gebied van mal gekleed een wielerwedstrijd bezoeken. Of we daar nou zo blij mee moeten zijn is maar de vraag...

In vol ornaat in het vliegtuig?

Want tegenwoordig kom je alles tegen op een berg, van mannen in een heel klein onderbroekje tot alle superhelden die je maar kunt bedenken.

Didi heeft altijd z'n duivelpak aan. En met altijd bedoelen we ook echt altijd. Dat blijkt uit een tweet van de Finse wielertwitteraar @ammattipyöräily en het account van The Inner Ring.

Die laatste twittert een filmpje waarin een behoorlijk enthousiaste duivel een Japanse aankomsthal betreedt op het vliegveld. Didi was daar aanwezig voor het Saitama Criterium dat georganiseerd wordt door de ASO - onder andere Tadej Pogacar stond er aan het vertrek.

Het beeld van Didi in vol ornaat in de aankomsthal suggereert dat hij ook vliegt in zijn duivelpak. Dat kan de Fin zich ook herinneren, zo antwoordt hij op de tweet.

Koen de Kort bevestigt

En inderdaad, oud-wielrenner Koen de Kort bevestigt het. Hij zat met Didi in het vliegtuig en die had z'n outfit aan, zo bevestigt De Kort.

Tourduivel Didi z'n echte naam is Dieter Senft. Hij werd in 1952 geboren in Reichenwalde in de voormalig Oost-Duitse deelstaat Brandenbrug. Hij is sinds 1992 actief in de Tour en laat zich heden ten dage ook inhuren bij Gran Fondo's.

Zo schrok de redacteur die dit berichtje schreef zich een hoedje toen Didi in alle vroegte opdook toen hij aan de start stond van de Tour des Stations in Zwitserland.

Pelotonpraat
  • Monaco - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - ploegenpresentatie Tour de France 2009 - Didi Genf, de Duivel - foto Wessel van Keuk/Cor Vos ©2009