🎥 Tom Boonen helemaal uit de bol op afterparty wanneer eigen plaat speelt

Tom Boonen was dinsdagavond één van de prominenten op het Gala van de Flandrien. Toen zijn eigen hit speelde ging de wielerlegende aan het dansen.

Op het WK van 2005 in Madrid bereikte Tom Boonen het hoogtepunt van zijn rijkgevulde wielercarrière. Op zijn 24e sprintte hij naar de wereldtitel. In Vlaanderen werden ze helemaal gek en ook wielercommentator Michel Wuyts bereikte toen zijn hoogtepunt met de legendarische woorden waarmee hij Boonen naar de wereldtitel schreeuwde.

"Vinokourov in het centrum. Valverde zet zich rechts. Tom Boonen komt eruit. Tom Boonen pakt nu over, Tom Boonen over Valverde. TOMMEKE, TOMMEKE, TOMMEKE, wat doe je nu ? Tom Boonen gaat wereldkampioen worden, Tom Boonen gaat wereldkampioen worden. Tom Boonen op één, Tom Boonen op één, Tom Boonen is wereldkampioen!", klonk het 18 jaar geleden.

Hit

Kort na zijn wereldtitel werd die legendarische commentaar verwerkt in een hit die anno 2023 nog steeds weerklinkt op feestjes en cafés. Ook dinsdagavond, op het Gala van de Flandrien, werden die woorden en bijhorende beat door de geluidsboksen geblazen.

Tom Boonen en zijn nieuwe vriendin Wiebeke De Wachter, bevonden zich op dat moment op de dansvloer. De ex-wereldkampioen herbeleefde opnieuw zijn triomftocht en ging helemaal uit zijn dak. En daar zijn uiteraard beelden van gemaakt die u hieronder kan bekijken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sporza (@sporza.be)

Op het Gala werd er natuurlijk niet enkel gedanst, maar ook prijzen uitgereikt. Jasper Philipsen en Lotte Kopecky gingen met de hoofdprijs van Flandrien(ne) van het jaar lopen. Mathieu van der Poel greep naast de Vélo d'Or, maar is wel Internationale Flandrien. Omdat hij momenteel op vakantie is, nam Vader Adrie de prijs in ontvangst.

Pelotonpraat
  • Foto: Facebook/Café Welkom Noorderwijk