🎥 Geraint Thomas laat zich op gezicht slaan door Welsh rugby-international

Geraint Thomas is samen met een rugbyspeler in het theater te bewonderen en het gaat er behoorlijk heftig aan toe...

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - Teams Presentation

Het is ook in Nederland een trend: wielerpodcasts die het theater intrekken. AD In Het Wiel van Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam was al in Carré met Tom Dumoulin en maakte ook shows met Annemiek van Vleuten en Bauke Mollema. Ook in het buitenland zien we deze trend, want Geraint Thomas maakt een theatertour.

Show in eigen Wales

De Welshman maakt een podcast met zijn Geraint Thomas Cycling Club, waar bijvoorbeeld onlangs Tom Dumoulin nog te gast in was - overigens zeer het beluisteren waard, al was het maar omdat Dumoulin beter Engels spreekt dan Ivo Niehe en Frans Timmermans bij elkaar.

Met die Geraint Thomas Cycling Club maakt de kopman van INEOS Grenadiers nu dus ook een tour langs de Britse theater en recent stond hij in zijn eigen Wales in Cardiff in het New Theatre.

George North

Voor de gelegenheid had hij daarom een vriend van de show uitgenodigd: George North, rugby-international van Wales. Thomas is naast fan van voetbalclub Arsenal ook groot rugbyfan - hij komt uit Wales, hoe kan het anders.

North is dan weer een wielerliefhebber, ook al omdat hij door de liefde met de sport in aanraking kwam; hij is getrouwd met oud-baanrenster Becky James, die in 2013 wereldkampioen keirin werd en in Rio twee zilveren medailles won op de Spelen.

Tijdens de theatershow ging North wat minder liefdevol om met Thomas. Hoe de vork precies in de steel zit, weten we niet, maar in het filmpje bij de tweet die Thomas postte over de avond in Cardiff is te zien hoe hij zich op z'n gezicht laat slaan door North...

Nog twee seizoenen renner

Geraint Thomas tekende onlangs voor twee seizoenen bij. De Welshman zal dus zijn carrièrre beëindigen bij INEOS Grenadiers, want de 37-jarige winnaar van de Tour de France van 2018 zei bij het bekendmaken van dat nieuws dat hij het daarna wel welletjes vindt.

Afgelopen seizoen werd Thomas tweede in de Giro, achter Primoz Roglic, die hem in de slotklimtijdrit naar Monte Lussari uit het roze reed. In de Vuelta kon de kopman van INEOS Grenadiers weinig potten breken.

Pelotonpraat
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023