Lucinda Brand: 'Vanaf nu ben ik parttime Belg'

Lucinda Brand wil nog meer uit haar crosscarrière halen en wil een nog betere veldrijder worden. Dus: België!

Simac Ladies Tour 2023 - stage-3

Denise Betsema rijdt heel wat af omdat ze op Texel woont en voor de crossen heel vaak naar België moet, maar ook Lucinda Brand woonde nog 'gewoon' in Zuid-Holland.

Parttime Belg

Daar komt nu verandering in, zo blijkt uit een post op Instagram. Ze zegt daarin dat ze (deels) in België gaat wonen.

"Dit seizoen ben ik naar het cyclocross-walhalla van de wereld verhuisd, vanaf nu ben ik partime Belg. Ik heb nog zoveel ambitie en hoop met deze stap een nog betere veldrijder te worden", schrijft ze.

Gesponsorde woning

Zo te zien hoeft Brand het huis niet (helemaal) zelf te betalen, want de Instagram-post is een gesponsorde post samen met het bedrijf Noust uit Lommel, dat duurzame (bij)gebouwen bouwt.

Overigens hoeven we ons als Nederlanders geen zorgen te maken, want een enigszins verontruste reageerder vraagt onder het bericht of Brand wel voor TeamNL blijft rijden en daarop antwoordt ze: 'Zeker!'

Brand maakte afgelopen zondag haar rentree in het veld nadat ze aan het einde van het wegseizoen een vervelende blessure opliep. In Dendermonde legde ze direct beslag op een tweede plaats. Ceylin del Carmen Alvarado won de wedstrijd en had iets meer dan een halve minuut voorsprong op de Dordrechtse - en nu dus parttime Belgische...

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023