🎥 Acrobaat Puck Pieterse bunnyhopt grote trap op en wil geen tips: 'Jesse, hou je bek!'

Puck Pieterse laat nog maar eens zien wat voor acrobate ze is op de fiets. Ze kan veel meer dan over balkjes springen. Maar de tips van Jesse...

Aanstaande zondag in het Franse Troyes zullen we Puck Pieterse weer over de balkjes zien springen als ze haar rentree maakt in die wereldbekercross (oké, ze was ook al te zien in Waterloo, maar dat was meer een verlenging van haar MTB-seizoen).

In een Instagram-story van Mischa Bredewold laat ze zien dat ze veel meer kan dan dat op de fiets. Dat ze handig is, wisten we al, maar vanuit stilstand een grote trap op bunnyhoppen is nog wel even andere koek. We hebben even geteld en het zijn minstens tien treden.

'Jesse, hou je bek!'

Tijdens het bunnyhoppen krijgt ze nog tips van fietsmaatje Jesse Sytema, die zelf onder aanmoedigingen van Pieterse al eens de bekende trappen bij het station en de Jaarbeurs van Utrecht op bunnyhopte.

Puck moet niet veel hebben van de tips; het helpt haar niet bij de focus op de traptredes houden. En dus kan Jesse rekenen op een welgemeend 'Jesse, hou je bek!'...

Amersfoort

Puck Pieterse en Mischa Bredewold fietsen veel met elkaar. Ze komen allebei uit Amersfoort en maken daar samen met bijvoorbeeld ook Nienke Vinke (jonge renster van Team dsm-firmenich) en Darren van Bekkum (renner van Jumbo-Visma Development) veel kilometers, en veel tussenstops.

Tijdens die tussenstops zijn gespecialiseerd in taart eten en gekke bekken trekken. De foto's daarvan kun je zien als je naar de Strava van Puck of Mischa gaat en daar even door de timeline scrolt.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instaghram Mischa Bredewold