🎥 Kijkje in de keuken bij Spaanse trainingsdag Van der Poel: wheelie, vlammend sprintje bergop en gas erop

Mathieu van der Poel is hard aan trainen in Spanje en daar maakte iemand met wie hij fietste een heel mooi filmpje over!

Mathieu van der Poel is alweer een tijdje in training om zich voor te bereiden op het nieuwe wegseizoen, en natuurlijk ook de cross, waar we hem op 22 december voor het eerst zullen zien in Mol - hier lees je zijn hele zeer compacte crossprogramma.

Kort-kort in Spanje

Maar voor het zover is in Mol kun je hem hier al even in actie zien in een leuk filmpje waarin Freddy Ovett een dagje mee gaat trainen met Alpecin-Deceunincks Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch. Ovett is een Australische renner die z'n geld vooral verdient met e-racing en (als influencer) onder meer samenwerkingen heeft met Specialized, MAAP en SRAM.

Van der Poel heeft sinds een poosje een tweede huis in Spanje en is daar zeker in deze periode met baggerweer in Nederland en België dus te vinden. Hij maakt er zoals je in het filmpje ziet z'n kilometers in een heerlijk zonnetje en in het kort-kort.

Filmpje!

Het zorgt ervoor dat hij goedgemutst is, en bovendien ook al aardig in vorm lijkt. Tijdens een sprintje bergop heeft Gianni Vermeersch geen schijn van kans en kunnen de handen van de wereldkampioen de lucht in.

Hij trakteert ons ook nog op een mooie wheelie en zichzelf op een lekker lunch onderweg. Dat bijvoederen is ook wel nodig, want Ovett filmt ook nog een fase waarin de pees er goed opgaat! Enfin, bekijk het filmje hieronder zelf.

2024

Van der Poel is dus komende winter vooral rond Kerst heel veel te zien in het veld. Hij sluit z'n crossseizoen af met het WK in Tabor. Daarna gaat de focus weer op de voorjaarsklassiekers. Hoe z'n verdere programma eruit zal zien is nog onduidelijk.

Het grootste doel voor Van der Poel lijken de Olympische Spelen op de mountainbike in Parijs te zien. Of de Tour in de voorbereiding daarin pas, val nog te bezien. Van der Poel zal in ieder geval ook wereldbekers op de mtb willen/moeten rijden, zodat z'n startpositie in Parijs beter is.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Freddy Ovett