Dit is het crossprogramma van Mathieu van der Poel dit seizoen!

Mathieu van der Poel maakt een zeer compact crossprogramma bekend. Houd de Kerstdagen maar vast vrij!

World Championships Cyclocross 23 Men elite

Mathieu van der Poel zinspeelde eerder al op een rentree in het veld zo ergens midden december en zei dat hij zo'n tien a vijftien crossen zou rijden. Het wordt nog iets later dan half december (22 decemeber) en het zijn inclusief het WK dertien crossen, zo maakte hij en zijn ploeg Alpecin-Deceuninck bekend.

Drukke Kerst

De Zilvermeercross in Mol heeft op zaterdag 22 december de primeur. Het is ook meteen de opening van een heel drukke kerstperiode waarin Van der Poel tot en met 1 januari bijna elke dag op de fiets stapt voor een wedstrijd in België - en eentje in het Nederlandse Hulst.

Na de drukke Kerstperiode gaat MVDP, die hij afsluit met de zandcross van Zonhoven op 7 januari, gezien het schema weer terug naar Spanje om te trainen. Daar pakt hij net als vorig jaar de cross van Benidorm mee.

Dan rijdt hij in voorbereiding op het WK in Tabor van 4 februari nog z'n 'thuiscross' in Hoogerheide en een dag ervoor die in Hamme. Hieronder zie je z'n hele programma en voor welk klassement het is.

Beeld: Alpecin-Deceuninck

Tabor

In het Tsjechische Tabor zal Van der Poel proberen z'n zesde wereldtitel in de wacht te slepen. Hij bewaart goede herinneringen aan de Tsjechische plaats, want in 2015 pakte hij daar z'n eerste regenboogtrui bij de elite in het veld. Hij versloeg toen Wout van Aert en Lars van der Haar.

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023