Frank van den Broek wint Ronde van Turkije: 'Ik heb mezelf verrast'

De laatste etappe van de Ronde van Turkije werd geneutraliseerd, waardoor Frank van den Broek de eindwinnaar is.

Broek

De Zuid-Hollander won eerder deze week de enige bergetappe in Turkije en nam zodoende een voorschot op de eindwinst. Het was een van de liefst vijf etappezeges in Turkije voor Team dsm-firmenich PostNL. De laatste dag lag nog een goede kans te wachten in de sprint, maar door de gladde omstandigheden besloot de organisatie de rit te cancellen.

Het deerde Van den Broek uiteraard niet enorm. "Deze week is als een droom geweest. In de bergetappe werd ik geweldig bijgestaan door de jongens. Ik heb mezelf verrast door de winst te pakken. We hebben ons vervolgens gefocust op het behouden van de leiderstrui."

"Het was een beetje jammer dat het zo hard regende vandaag, maar voor onze veiligheid was het een goede beslissing om de etappe te neutraliseren. Ik ben in elk geval blij met de ploeg en dit geeft veel vertrouwen voor de koersen die nog gaan komen."

Roy Curvers

Ook ploegleider Roy Curvers was uiteraard in zijn nopjes met de prestaties in Turkije. "We kunnen concluderen dat onze manier van werken zich heeft uitbetaald. Met de sprinttrein hebben we grote stappen gezet in onze manier van werken in de diepe finale en we zien dat de groep steeds meer naar elkaar toegroeit."

Met Van den Broek wilde de ploeg vooral kijken hoe ver hij zou kunnen komen. Er lag geen enkele druk op de schouders van de Warmonder. "Op die manier kon hij leren wat het inhoudt om klassementsrenner te zijn. Dus dit is echt fantastisch. Over het algemeen was het een goede week, waarin we ons DNA hebben getoond. We mogen echt trots zijn."

Nieuws
  • Cor Vos