Van den Broek reageert op 'chauvinistische' kritiek van NOS-analist Stef Clement: 'Op de bergjes sleepte Bardet mij er doorheen'

Na het feestje van Bardet en Van den Broek gisteren kwam er meteen kritiek van NOS-analist Stef Clement die de ritzege van Bardet 'volledig onverdiend' vond.

Van den Broek en Bardet

Sporza vroeg Frank van den Broek wat hij vond van de kritische geluiden vanuit Nederland. De 23-jarige Nederlander reageert verbaasd. "Ik denk dat hij vooral naar de laatste kilometers op het vlakke gekeken heeft. Op de bergjes heeft Romain me erdoor gesleept. Het is een beetje chauvinisme."

Stef Clement was snoeihard in zijn kritiek meteen na de finish. "Frank verdiende de zege. Hij heeft er zelf voor gereden en hij was de sterkste. Ook in de finale."

"Frank weet niet of hij ooit nog deze kans krijgt, terwijl Bardet zijn kansen heeft gehad en genomen. Hij zal rijkelijk met pensioen gaan."

De jonge Nederlander is duidelijk onder de indruk van het hele mediacircus na zijn superprestatie. "Ik wist niet wat ik gisteren meemaakte of wat ik moest voelen. Mijn hele hoofd explodeerde. Slapen was lastig. Het is niet normaal."

Ploegleider Matt Winston reageerde gisteren al op het voorval voor de camera's van de NOS: "Het is duidelijk dat Romain de kopman is in onze ploeg, dus er was geen discussie onderweg. Frank is ook ontzettend blij met het resultaat."