Stef Clement woedend na ploegorders DSM tegen Van den Broek: 'Wat mij betreft is het echt onrecht!' 

NOS-commentator vindt het helemaal niks dat Frank van den Broek de zege en het geel aan Romain Bardet moest laten in de eerste rit van de Tour. 

stef clement praat met renner

Wat reed-ie sterk. En met het wit, het groen en de prijs voor de strijdlust kreeg hij ook wel een beloning in de eerste etappe van de Tour. Maar Frank van den Broek moest van de ploegleiding de zege aan kopman Romain Bardet laten. Dat was tegen het zere been van NOS-commentator Stef Clement.

Clement hoeft niet op goede voet te staan met DSM

De oud-renner liep helemaal leeg toen de twee over de finish kwamen en Bardet nog net over de jonge Nederlander heen kwam.

"Deze was echt voor Frank van den Broek geweest. Het kan mij niets schelen als niemand bij dsm-firmenich PostNL nog met mij wil praten! Maar deze zege had je écht aan de 23-jarige Van den Broek moeten geven. Die heeft hij verdiend, hij heeft er zelf voor gereden en hij was de sterkere. Ook in de finale", is Clement duidelijk.

'Had Van den Broek toegekomen'

Clement vindt dat Bardet al wel genoeg heeft gewonnen in zijn carrière - deze etappezege was z'n vierde in de Tour. Dat het geel wel een novum is voor de 33-jarige Fransman in zijn laatste jaar, maakt voor hem niet uit.

"Dit is een vierde ritzege voor Bardet. Dat gaat zijn carrière niet meer veranderen. Ja, het geel wel, maar je kon het niet eerlijk verdelen. Dan had je het moeten doen toekomen aan Frank van den Broek!"

Hij vindt het sneu voor Van den Broek. "Je weet niet of je ooit nog deze kans krijgt, terwijl Bardet zijn kansen heeft gehad en genomen. Hij zal rijkelijk met pensioen gaan. En jij had vandaag je carrière een megaboost kunnen geven. Iedereen zag dat jij de sterkste was. Wat mij betreft is het echt onrecht, niet zoals het hoort."