🎥 Sneeuw in Estland, maar geen Zwift voor Madis Mihkels: driftend door de sneeuw op dunne bandjes

Madis Mihkels gaat gewoon de weg op als het sneeuwt en laat zien dat het met zijn fiets-skills wel goed zit. Driftend door de bocht!

In Nederland en België hebben we te maken met een overvloed aan hemelwater deze herfst, maar in andere delen van Europa is het al behoorlijk koud. Madis Mihkels van Intermarché-Circus-Wanty kreeg ermee te maken in zijn thuisland Estland.

Geen Zwift voor Mihkels

Veel renners kiezen er na hun offseason voor om in november en december lekker te gaan trainen in de streek rond het Spaanse Calpe. Of als het echt heel slecht weer is, starten ze het virtuele fietsplatform Zwift op.

Zoniet Mads Mihkels. De jonge sprinter van de Intermarché pakte gewoon zijn buitenfiets toen het gisteren in Estland sneeuwde. Ook geen mountainbike of andere fiets met wat banden die wat meer grib geven, maar gewoon de wegfiets.

Mihkels showde zijn skills in de sneeuw in een filmpje dat is te zien op het Twitter-account van Velon. Hieronder bekijk je de beelden van een driftende Mihkels in de sneeuw.

Regenboog en meer geglij in de sneeuw

In een wat langer filmpje op het account van zijn ploeg zien we Mihkels nog wat meer strapatsen uithalen, maar zien we ook dat zijn ploeggenoten met de elementen te maken hebben. Bij Adrien Petit en Axel Huens is het lekker warm (14 graden), maar is er wel de nodige regen en wind - en een regenboog.

Madis Mihkels kwam aan het einde van het nieuws in opspraak toen hij in China voor de aanvang van de WorldTour-koers Tour of Guangxi samen met zijn ploeggenoot Gerben Thijssen een slechte 'spleetogen'-grap maakte.

Het duo werd daarop door de ploeg op het vliegtuig naar huis gezet en Mihkels en Thijssen boden hun excuses aan. Ze kregen onlangs een boete van de UCI voor het incident, tevens zullen ze een educatieve cursus over racisme gaan bijwonen.

Pelotonpraat
  • Beeld: Intermarché-Circus-Gobèrt