Lucinda Brand heerst in Wereldbeker van Dublin, eerste cross-zege sinds 1 oktober vorig jaar

Lucinda Brand heeft de Wereldbeker van Dublin gewonnen. Ze was ruim de betere van Ceylin del Carmen Alvarado.

Women elite UCI cyclo-cross World Cup 2023

Zonder smaakmakers Fem van Empel en Puck Pieterse werd de Wereldbeker van Dublin verreden. Het werd een cross voor de grote motoren, want door de natte omstandigheden was het niet bepaald een explosieve cross in Ierland. Het was spek naar de bek van Lucinda Brand, die in de eerste ronde al besloot door te trekken. Net achter haar zat klassementsleidster Ceylin del Carmen Alvarado.

Alvarado moest na twee rondes twee seconden toegeven op Brand, maar het gaatje volledig dichten lukte haar geen enkele keer. Sterker nog, in de derde ronde breidde Brand haar voorgift weer uit en halfweg koers lag Brand alweer twaalf seconden voor. Alvarado had niet haar allerbeste dag, want ze maakte de nodige foutjes. Zo bleef ze in de vierde van zes rondes haken achter een paaltje.

Dat kostte weer extra seconden en zodoende was de spanning er snel uit. Brand reed stoïcijns verder en soleerde zo naar de zege. Het was haar eerste overwinning sinds de Berencross van Meulebeke op 1 oktober van vorig jaar. Dat was haar enige triomf in de cross van vorig jaar.

Nieuws
  • Photo: Billy Ceusters/PN/Cor Vos © 2023