🎥 Pas 14-jarige MTB'ster pakt uit met spectaculaire frontwheelie na sprong

Als je toch zo handig bent op de fiets als deze mountainbikester. Gewoon even landen op één wiel en er op door rijden!

We zien wegrenners en crossers regelmatig uitpakken met wat stunts op de fiets. De mannen van Tour de Tietema laten de renners in de Tour elk jaar in een zogenaamde wheeliecontest op één achterwiel rijden. Wie dat het langst doet, pakt de prijs.

Maar het kan ook nog heel anders. Namelijk: een wheelie op de voorwiel. Dat de jeugd de toekomst heeft, blijkt wel uit het onderstaande filmpje.

Daarin zie je namelijk de pas 14-jarige Britse mountainbikester Amelia Martin. Zij is niet zoals bijvoorbeeld Puck Pieterse actief in de cross country, maar in de MTB-onderdelen waarin het (nog) meer draait om behendigheid op de fiets.

Behendig!

En behendig is de nationaal kampioene in de slalom die zich ook regelmatig laat zien in het downhillen. In een viraal gegaan filmpje op Instagram laat ze zien hoe ze - gewild of ongewild - na een sprong enkel land op haar voorwiel maar toch overeind blijft.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Pinkbike (@pinkbike)

Het mountainbiken bestaat uit tal van verschillende disciplines waarin wereldbekerwedstrijden worden georganiseerd. Het olympische cross country staat bekend onder de afkorting XCO (die O staat voor Olympic) en is een wedstrijd die minimaal een uur duurt - meestal is het anderhalf uur. Het downhillen vindt doorgang onder de afkorting DH.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Pinbike