🎥 Uit de oude doos: 'Foute vrienden' Mathieu van der Poel en Wout van Aert gieren het uit als ze elkaar en Van der Haar pranken

Een heerlijk filmpje uit 2017 waarin Van Aert en Van der Poel elkaar de gekste dingen laten doen en zeggen in sportschool! Lars van der Haar moet er ook aan geloven...

Ze hebben nog heel jonge koppies, en wisten niet dat ze in de jaren erna zóveel duels met elkaar zouden uitvechten op de fiets. Nu is er vooral veel wederzijds respect tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Dat ze samen ook kunnen lachen bewijst een schitterend filmpje uit 2017, waarin ook Lars van der Haar te zien is.

Foute Vrienden

Voor het zogenaamde 'Gala van de Superprestige' in Middelkerke trommelde de organisatie de mannen achter het programma Foute Vrienden op (dat kreeg later ook een Nederlandse versie). Begijn Le Bleu en Thomas Smith worden daarin vergezeld door een plukje veldrijders, onder wie Van der Poel, Van Aert (net wereldkampioen geworden) en Lars van der Haar.

Bij Foute Vrienden wordt iemand in een ongemakkelijke situatie gezet doordat hij teksten krijgt doorgespeeld van z'n maten via een oortje die hij tegen z'n omgeving moet zeggen. In dit geval zijn de veldrijders in een sportschool.

Het filmpje van zo'n tien minuten begint met Wout van Aert die teksten krijgt ingefluisterd van onder andere Mathieu van der Poel. Hij moet onder andere een liedje zingen over het feit dat hij wereldkampioen is.

Van der Poel over 'strenge pa'

Na iets meer dan drieënhalve minuut is het de beurt aan MVDP om zichzelf op ludieke wijze voor lul te zetten. Hij heeft het onder andere over een motortje in z'n fitnessapparaat en z'n strenge vader 'Adje' die een grappig emailadres heeft.

Ook Lars van der Haar is nog de pineut. Hij wordt door Van Aert en Van der Poel gesouffleerd en moet op de versiertour in de sportschool. Eerst is het de beurt aan een jonge vrouw, maar dan moet de Woudenberger kenbaar maken dat hij toch ook op rijpere vrouwen valt...

Echt een must see, dit filmpje!

Duels op de fiets

Nog een week of twee en dan nemen Van der Poel en Van Aert (en ook Van der Haar natuurlijk) het eindelijk weer op de fiets tegen elkaar op in de cross. Op 23 december december staat de eerste confrontatie op het programma in de Wereldbekercross van Antwerpen.

Op Tweede Kerstdag staan ze in Gavere opnieuw tegenover elkaar en ook op Nederlands grondgebied is er een tweestrijd: 30 december is het raak in de Zeeuwse wereldbekermanche van Hulst.

Pelotonpraat
  • Beeld: PlaySports / YouTube