Cofidis-baas Vasseur tegen Richard Plugge van Jumbo-Visma: 'Respecteer de regels, donder op!'

Jumbo-Visma lijkt niet heel erg geliefd in het peloton. Vooral bij Franse ploegen moeten ze het ontgelden.

Presentation of the 111th edition of the Tour de France 2024

De aanleiding voor de rant op Twitter van Cofidis-manager Cedric Vasseur is de overgang van het Belgische toptalent Cian Uijtdebroeks naar Jumbo-Visma, of beter gezegd: Visma | Lease a Bike, want zo heet de ploeg van CEO Richard Plugge per 1 januari.

Contract Uijtdebroeks

Die maakte Plugge bekend door op Twitter een bericht van zijn eigen ploeg te quotetweeten met de mededeling dat hij erg trots is dat ze erin geslaagd waren dit grote talent en bovendien aardige knul te contracteren.

BORA-hansgrohe, de ploeg waar Uijtdebroeks in 2023 voor reed en nog een contract had/heeft voor 2024, reageerde met een statement waarin zij kenbaar maken dat ze er nog steeds vanuitgaan dat de jonge Belg bij hun rijdt komend jaar.

Gepeperde reactie

Dat was voor Vasseur reden om met een gepeperde reactie uit te halen naar Plugge onder diens bericht. "Wat is dat nu voor de voorzitter van de AIGCP (belangenvereniging van de verzamelde profploegen, red.)? Je moet de regels respecteren en onmiddellijk ontslag nemen! Donder op!", schrijft hij.

Plugge en zijn ploeg hadden het al eerder aan de stok met Fransen, maar dan die van Groupama-FDJ. In de Tour had Plugge gezegd dat hij renners van die ploeg met een halve liter pils had gezien in het hotel. Marc Madiot, de CEO van Groupama-FDJ reageerde daarop furieus en poseerde met een biertje bij de bus van Jumbo-Visma.

Pelotonpraat
  • Paris - France - cycling - cyclisme - radsport - wielrennen - Richard Plugge (CEO Team Jumbo - Visma) pictured during the route presentation of the 111th edition of the Tour de France for men and the third edition for women at the Palais des Congres on October 25, 2023 in Paris, France, 25/10/2023 - Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023