🎥 Remco Evenepoel spreekt beetje Spaans en beantwoordt vragen in livestream: 'Na de koers: Fristi!'

In Spanje is het prima fietsweer, maar toch zaten Remco Evenepoel en Kasper Asgreen op de rollen om vragen van fans te beantwoorden.

Bijna alle profteams vertoeven op dit moment in Zuid-Spanje voor een eerste teamstage. Zo ook bij Soudal Quick-Step, die na een bewogen najaar toch weer gewoon als The Wolfpack verder gaan. En ook Remco Evenepoel is er dus gewoon bij.

Tourmalet ergste koersdag uit carrière

In een livestream op Instagram reed hij gisteren samen met Kasper Asgreen een ritje op de smarttrainer om wat reclame te maken voor sponsor Bkool (een concurrent van Zwift).

Tijdens dat ritje beantwoordden ze ook wat vragen van fans. Zo gaven ze onder meer aan wat hun favoriete koers is: voor Asgreen de Ronde van Vlaanderen en voor Evenepoel Luik-Bastenaken-Luik.

Op de vraag wat z'n meest verschrikkelijk koers was, antwoordde Evenepoel lachend: "De etappe over de Tourmalet van de afgelopen Vuelta." Hij werd daar op vele minuten gereden terwijl hij in de rode trui reed.

Spaans

Verder liet Evenepoel even horen al een aardig woordje Spaans te spreken - hij woont daar nu immers - en gingen de vragen veel over eten en drinken.

Zo zei de Belg dat hij zich verheugde op de taart vanwege Mikel Landa z'n verjaardag en deed hij uit de doeken dat hij voor de koers het liefste witte pistoletjes eet en na een wedstrijd het liefst een good old Fristi drinkt.

Hieronder kun je de gehele livestream terugkijken op Instagram.

Programma Evenepoel

Remco Evenepoel rijdt dit jaar voor het eerst de Tour de France. Hij mikt er op een top vijfklassering, zo maakte hij via de officiële weg bekend, maar stiekem zal een winnaar als hij natuurlijk dromen van het geel in Parijs.. ehh Nice.

De Belg begint zijn seizoen als het goed is half februari in de Ronde van de Algarve. Hij zal ook Parijs-Nice rijden. In het voorjaar is Luik-Bastenake-Luik andermaal zijn orgelpunt, maar hij zal voordien niet op hoogtestage gaan. Z'n Tour bereidt hij normaal gesproken voor via hoogtestages en de Dauphiné.

Na de Tour zijn de Spelen en het WK nog doelen van Evenepoel. In Parijs wil hij bij de Spelen zowel de tijdrit als de wegrit rijden.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Soudal Quick-Step