📸 Shirin van Anrooij verkoopt iedereen zondag in Namen koekje van eigen deeg

Hoe vaak kun je nou door een wielrenster gebakken koekjes kopen? Nou, Shirin van Anrooij begint er een handeltje naast!

Trofeo Alfredo Binda - Comune di Cittiglio 2023

Shirin van Anrooij is als je naar haar prestaties kijkt toch geen koekenbakker. De jonge Zeeuwse behoort in het veldrijden tot de wereldtop en op de weg is dat niet anders. Ze reed vorig jaar een sterk seizoen, waarin ze onder andere de Trofeo Alfredo Binda (WorldTour) en de allereerste Tour de l'Avenir voor vrouwen op haar naam wist te schrijven.

Maar heel letterlijk is ze wel een koekenbakker. Naast een studie psychologie aan de Universiteit van Maastricht heeft Van Anrooij ook een grote voorliefde voor bakken.

Of we haar ooit in Heel Holland Bakt gaan zien, valt te betwijfelen. Wat wel zeker is: aanstaand zondag kun je een door Van Anrooij gebakken koekje kopen bij de wereldbekercross in Namen.

Op haar Instagram deelde ze twee foto's van haar bakavonturen. We zien een hele hoop witte en donkere chocolade met daarna als resultaat een hele bakplaat voor heerlijke koekjes - en als we Van Anrooij mogen geloven ruiken ze ook vootreffelijk.

Je kunt dus zelf testen of ze ook zo lekker smaken als ze ruiken en eruitzien, want ze zijn zondag te koop bij haar ploeg Baloise-Trek Lions.

Instagram: Shirin van Anrooij
Beeld: Instagram Shirin van Anrooij

Van Anrooij neemt het zondag in Namen op tegen een sterk deelnemersveld, want na een weekend waarin veel rensters (en ook de mannen) het warme Spanje verkozen boven de sneeuwcross in Val di Sole zijn alle toppers er weer bij op de citadel.

Fem van Empel is de grote favoriet, maar ook Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado en Puck Pieters vergezellen Van Anrooij in de Waalse klassiekercross.

Pelotonpraat
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023