Rik Van Looy en Tom Boonen: 'Bij Soudal Quick-Step had Van Aert al vijf grote klassiekers gewonnen'

Rik Van Looy en Tom Boonen zijn ervan overtuigd dat Wout van Aert bij Jumbo-Visma in de verkeerde ploeg zit.

Ronde van Vlaanderen 2023

Wout van Aert heeft op zijn 29e al een erg fraai palmares bijeen gefietst. Op zijn palmares staan onder meer Milaan-San Remo, de Amstel Gold Race, de Strade Bianche en maar liefst 9 ritten in de Tour. Toch ontbreek er wel nog wat. Zo is hij er nog steeds niet in geslaagd om de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix aan zijn erelijst toe te voegen. En hij wordt stilaan een dagje ouder...

Rik Van Looy denkt te weten waarom Van Aert op de grote afspraken telkens zijn meerdere moet erkennen in een sterkere concurrent. "Ik ben onlangs met Tom Boonen gaan eten en we waren het over veel zaken eens", vertelt hij in een interview met Het Laatste Nieuws. "Over het jammere feit dat Wout van Aert bij de verkeerde ploeg zit, bij voorbeeld. En dat hij beter van team zou veranderen."

Soudal Quick-Step

"Ik had dat vijf jaar geleden in een interview met ‘Gazet van Antwerpen’ ook al eens laten vallen. Maar toen lachten ze daarmee. ‘Die oude bok gaat het hier eens komen vertellen’. Maar Tom begon er ook over. ‘Mocht hij bij voorbeeld bij Soudal Quick-Step hebben gereden, had hij al minstens vijf grote klassiekers gewonnen.’ Ik geloof dat ook."

Jumbo-Visma is volgens Van Looy meer een ronde-ploeg. "Van Aert gaat volgend jaar de Giro rijden. Maar dat wordt verschieten. Ik zou dat niet doen. De Giro is veel lastiger dan de Tour. Dat is altijd al geweest. Bekijk het rittenschema maar eens."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023