πŸŽ₯ Van der Poel spuwt naar fans in Hulst: 'Ik heb het gehad met dat boegeroep'

De onemanshow van Mathieu van der Poel werd helaas ontsierd door een akkefietjes tussen de wereldkampioen en enkele onsportieve toeschouwers...

UCI Cyclo-Cross World Cup race Hulst 2023

Mathieu van der Poel soleerde in Hulst naar zijn zevende opeenvolgende zege deze winter. De wereldkampioen ging er in de derde ronde van door. Langs het parkoers kon blijkbaar niet iedereen de onemanshow van de wereldkampioen smaken...

Een groepje onsportieve toeschouwers trakteerde Van der Poel bij elke passage op boegeroep. Het zijn helaas taferelen die elke kerstperiode terugkeren, omdat heel veel mensen thuis zijn en dan maar naar de cross komen kijken.

De voorbije crossen leek Van der Poel zich daar niet veel van aan te trekken, maar in Hulst was de maat vol. Van der Poel verloor zijn zelfbeheersing en spuwde richting enkele 'fans'. "Het was een stel boeroepers en daar ben ik wel klaar mee", zei hij in het flashinterview.

(Lees verder onder beelden)

"Ze deden het continu. Ook tijdens de opwarming. Dan kan je beter thuis blijven. Ik heb het wel gehad daarmee. Wat ze riepen? Dat durf ik niet herhalen, dat moet je hen vragen. Na een tijd is het genoeg geweest. Ook voor mij.

Over de wedstrijd zelf had hij niet veel te vertellen. "Het was sowieso een lastige wedstrijd. Het is een opeenvolging van zware stukken. Dat klatuerstuk naar boven doet wel pijn aan de benen", aldus Mathieu van der Poel.

Nieuws
  • Photo by Nico Vereecken / Photo News