🎥 Hilarische compilatie met alle rare en grappige wielermomenten van 2023 in twee minuten

2023 was een prachtig wielerjaar met vele knappe prestaties, maar er gebeurde ook een hoop aparte en grappige dingen in en rond de koers. Een heerlijk fimpje!

Die indrukwekkende tijdrit van Jonas Vingegaard in de Tour, Pogacar die omhoog knalt op de Oude Kwaremont in de Ronde van Vlaanderen, Demi Vollering mythisch in de mist van de Tourmalet op weg naar haar eerste Tourzege en natuurlijk alle knaprestaties van Mathieu van der Poel, met zijn wereldtitel op de weg als uitroepteken.

Prachtig wielerjaar

2023 was een prachtig wielerjaar, waarin de koersen nog maar eens attractiever waren dan we in de jaren ervoor al gewend waren in deze prachtige tijd om wielerfan te zijn.

Maar het is niet alleen genieten van de mooie momenten in de koers; wielrennen is ook al die rare of grappige dingen die in de kantlijn van de koers gebeuren.

Van bankje tot champagne adten

In dit filmpje hieronder zie je heel veel daarvan de revue passeren in een heerlijk fimpje. Van der Poel, Van Aert en Ganna op dat veel te smalle bankstel vlak na Milaan-Sanremo, een paard vlak voor Demi Vollering haar neus in Strade Bianche, een champagne adtende Sepp Kuss... het zit er allemaal in!

📺 Nice compilation of 2023 cycling seasonpic.twitter.com/xx1UAx1aIr

Wat we in 2024 allemaal weer gaan meemaken? Dat staat in de sterren geschreven, maar met Pogacar die de dubbel Giro-Tour gaat doen en een Mathieu van der Poel die nu al sterker lijkt dan ooit belooft het andermaal weer een mooi wielerjaar te worden. Hopelijk worden we net zo verwend als in 2023!

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot Milaan-Sanremo