📸 Tour de Tietema-Unibet in 2024 opnieuw in opvallend 'Eenhoorn'-shirtje

Het wielerteam van Tour de Tietema (TDT-Unibet) komt met een zeer opvallend shirtje voor 2024! Mooi of zooi?

Veenendaal - Veenendaal Classic 2023

Januari en dus is het nu écht shirtjestijd. Veel ploegen maakten hun nieuwe tenue al bekend, maar de mannen van Tour de Tietema en hun ProTeam (een niveau hoger dan waar ze vorig jaar actief waren). Die promotie leidt er niet toe dat ze inboeten aan hun 'cultstatus'.

Vorig jaar reden ze in het peloton rond op opvallende 'raketjesfietsen' van Canondale, nu pakken ze ook uit met een zeer opvallend shirt.

Eenhoornshirtje

Via sociale media lanceerde Tietema het shirtje eerder deze middag en vroeg hij wat zijn volgers ervan vinden. Het shirtje met vele kleuren springt er echt uit en Thijs Zonneveld z'n dochtertje is in ieder geval fan: het deed de wielerjournalist namelijk denken aan eenhoorn.

Of dit zegt dat Zonneveld zelf wat minder positief is, laten we even in het midden. Wij zijn wel fan van een gewaagd ontwerp, en dat is dit. Oordeel zelf!

TDT-Unibet in 2024

Bas Tietema zal zelf niet meer als coureur actief zijn bij 'zijn eigen' TDT-Unibet. De Zwollenaar moest concluderen dat hij het hogere niveau waarop de ploeg dit seizoen actief is niet aankan. Hij volgde wel een ploegleiderscursus en zal dus naast Rob Harmeling wel actief zijn als ploegleider bij het team.

Het team heeft op dit hogere niveau nu 21 renners onder contract staan. Het is een internationaal gezelschap met maar liefst acht nationaliteiten aan boord. Ze versterkten zich onder andere met de Deen Andreas Stokbro (eerder WorldTour bij Team Qhubeka) en de Tsjech Adam Toupalik, die in de junioren- en beloftencategorieën de nodige medailles haalde op WK's veldrijden.

Pelotonpraat
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023