Boonen deelt hilarische anekdote: 'Politie nam flesje Flügel in beslag, waar 'EPO' op stond'

Tom Boonen kreeg 16 jaar geleden een grote politiemacht over de vloer en die dachten even dat ze een grote vangst hadden gedaan.

Kristallen Fiets award show 2021

De carrière van Tom Boonen is er vooral ééntje van hele hoge pieken, maar ook de allergrootsten komen soms eens in een dal terecht. Dat was bij Boonen het geval toen hij in 2008 en 2009 betrapt werd op het gebruik van cocaïne. De Vlaamse wielerheld werd publiekelijk aan de schandpaal genageld en mocht dat jaar niet starten in de Tour.

De Belgische politie nam die positieve test voor cocaïne blijkbaar heel serieus. "Ze zijn bij mij thuis, mijn ouders en mijn schoonouders tegelijkertijd met 40 man en speurhonden binnengevallen", vertelt Boonen in de podcast FOTO'S MET KURKDROOG. "Omdat ik positief had getest op cocaïne..."

"Ze vonden dat belangrijk genoeg om hun volledige politiemacht in te zetten. Ik was op het moment van die inval aan het trainen en ik kreeg plots telefoon dat ik naar huis moest komen. Achteraf gezien was dat eigenlijk super grappig. Ze hadden alles overhoop gehaald in de hoop drugs en doping te vinden. Ze dachten dat ze de vangst van het jaar gingen doen en dat ze me openlijk aan de schandpaal gingen kunnen nagelen."

Flügel

In de slaapkamer deed de politie een hilarische 'vangst'. "Op mijn slaapkamer stond er nog een leeg Flügel flesje van een vrijgezellenavond. Er stond op dat flesjse 'EPO' geschreven met een stift. 'Wat is dit', vroegen ze. Er had een zatte mens EPO op dat flesje geschreven. 'We gaan dat toch naar het lab sturen.' Ik zei 'Doe maar'. Dat was wel heftig om mee te maken, maar het was mijn eigen schuld. Shit happens."

Pelotonpraat
  • Photo GvG/PN/Cor Vos © 2021