17-jarige Spanjaard die bij Van der Poel in wiel bleef verdient stage bij UAE (net als de zoon van Oscar Freire)

Waar hijgend een klimmetje in het wiel van Van der Poel blijven hangen al niet goed voor is. En een bekende wielernaam wil ook wel helpen.

Bij UAE Team Emirates lijkt het beleid te zijn om jonge renners zo jong mogelijk aan de ploeg te binden. Komend seizoen rijden bijvoorbeeld Isaac del Toro (20) en Jan Christen (19) al voor de hoofdmacht van de ploeg van Tadej Pogacar.

Montrose Street

Die eerste, een Mexicaan, won vorig jaar de Tour de l'Avenir en ook de Zwister Christen liet al mooie dingen zien op de weg en in het veld (hij werd in 2022 wereldkampioen bij de junioren in die discipline).

Maar UAE Team Emirates kijkt al verder voor vooruit en zo kwamen ze uit bij een jonge Spanjaard die vorig jaar ook al even zijn 15 minutes of fame beleefde.

Adria Pericas bleef namelijk een paar dagen voor aanvang tijdens een van de verkenningsrondjes van het WK-parkoers in Glasgow op Montrose Street, het korte steile klimmetje, strijdend in het wiel van... Mathieu van der Poel. Je ziet de beelden hieronder.

Stage met zoon van Freire

Of het die prestatie is of dat ze bij UAE nog wel even verder kijken, weten we niet, maar feit is dat de 17-jarige Pericas afgelopen week stage liep bij het team uit de Emiraten. Dat deed hij niet in z'n eentje, maar met niemand minder dan Marcos Freire.

Freire? Jazeker, dat is de 17-jarige zoon van Oscar Freire, de drievoudig wereldkampioen die lange tijd bij Rabobank reed en naast de drie regenboogtruien nog tal van koersen won, waaronder drie keer Milaan-Sanremo, vier Touretappes en het groen in La Grande Boucle.

Nou, Freire junior en Pericas mochten dus even proeven aan het luxueuze profbestaan bij de ploeg van Pogacar en daarvan zie je hieronder wat sfeerbeelden op de Insta van eerstgenoemde.

Het blijft voorlopig wel bij een stage, want zowel Freire als Pericas rijden in 2024 nog voor een continentaal clubteam. Pericas doet dat bij het project van Joaquim Rodriguez, Team Torrent-Tadesan-Purito. In 2025 zou hij wel de overstap kunnen maken naar het nieuw op te richten developmentteam van UAE.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Marcos Freire