Crosscollega's over oppermachtige Van der Poel: van 'Zou één dag zijn benen willen hebben' tot 'Buitenaards'

De drukke kerstperiode zit erop en de crosscollega's van Mathieu van der Poel zijn diep onder de indruk van wat ze van dichtbij zagen.

UCI Cyclo-cross World Cup race in Zonhoven 2024 men

Met andermaal een oppermachtige Mathieu van der Poel in de wereldbekercross van Zonhoven kwam er gisteren een einde aan de drukke kerstperiode in het veldrijden. Voor de andere mannen was plek twee het hoogst haalbare.

In Zonhoven was één keer de helling na de afdaling van De Kuil vol doorrijden op de fiets voldoende om een gat te creëren. Van der Poel lijkt beter dan ooit en dat zien ook zijn collega's. Sterker nog, zij zien van dichtbij klasbak MVDP aan het werk. De bewondering is groot.

Eli Iserbyt

Zo tekent Eli Iserbyt bij Het Nieuwsblad op dat strijden om plek twee is als Van der Poel de startlijst tekent. "Het blijft straf hoe hij blijft presteren. Dat heb ik in de vorige crossen op tv nog eens goed kunnen zien. Indrukwekkend. Hij kent geen enkel moment van zwakte of twijfel."

"Het is een beetje alsof hij een standbeeld is dat boven de rest uitsteekt en waar niemand bij kan. Realistisch gezien gaan we straks allemaal naar het WK met de ambitie om tweede of derde te worden. Elke cross moet gereden worden natuurlijk, maar zelfs op een slechte dag is hij nog altijd nagenoeg onklopbaar."

Thibau Nys

Leo Alkemade zong over die ene dag op de weg tijdens het WK al dat Van der Poel van een andere planeet is en Thibau Nys bevestigt dat. "Je kan alleen maar met heel veel bewondering en respect kijken naar wat Mathieu de voorbije weken heeft laten zien. Hoe hij het oppakt, dat is gewoon buitenaards."

"Hij heeft nog niet één keer echt moeten trappen dit seizoen en net dat maakt het allemaal zo onwaarschijnlijk. Het is heel moeilijk om bij hem iets te stelen met je ogen, maar hij is niet alleen een voorbeeld voor mij, maar voor iedereen."

Tekst gaat verder onder de advertentie

Sanne Cant

Sanne Cant maakt het als vrouw niet direct mee wat er gebeurt als je tegen MVDP crosst, maar komt misschien wel met de meest treffende omschrijving. Want zouden we niet allemaal eens de benen van 'm willen hebben?

"Het niveau dat Mathieu nu haalt, is superhoog. Hoe hij rondrijdt, dat is echt straf. Daar kan ik ook van genieten. Wat hij technisch kan, daar moeten de anderen passen. Hij reed in Zonhoven ook weer op stukken waar niemand anders kan fietsen."

"Ik zou eens graag één dag met zijn benen rondrijden. Dat moet enorm plezant zijn, haha. Ten opzichte van vroeger heeft hij nog meer kracht en hij werd ook nog meer volwassen, een echte atleet. Volgens mij kom je er zo elke tien jaar maar een paar tegen."

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024