🎵 'Wielerzanger' Leo Alkemade maakt prachtige ode aan Mathieu van der Poel en z'n werelditel

Een heel mooi lied van Leo Alkemade over die ene dag in augustus. Luister naar 'Van een andere planeet' - de titel zegt al veel!

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Cabaretier en acteur Leo Alkemade, onder andere bekend van tv-programma's als Foute Vrienden en Kanniewaarzijn!, is een groot wielerfan. De Brabander fietst zelf al van jongs af aan en heeft ook één van z'n drie zoontjes aangestoken met het fietsvirus.

Over de fietsconnectie met zijn zoontje maakte hij al eerder een mooi lied. Maar nu kroop hij ook in de pen om een fraaie tekst te schrijven over een andere vader en zoon die fietsen: Mathieu en Adrie van der Poel.

Ode aan Mathieu, met aandacht voor Adrie en Raymond Poulidor

Het lied is een ode aan de wereldtitel van Mathieu in Glasgow van 6 augustus jongstleden, maar de band met vader Adrie en opa Raymond Poulidor komt ook duidelijk aan bod.

In het lied beschrijft Alkemade fase per fase die uiteindelijk prachtige dag in Glasgow van afgelopen zomer. Enfin, beter dan de beschrijving over het lied te lezen, is het zelf te luisteren

Resterende crossen Mathieu van der Poel

Alkemade en z'n zoontje zullen waarschijnlijk komende donderdag en zondag wel weer voor de buis zitten als Mathieu van der Poel respectievelijk in Koksijde en Zonhoven aan de start verschijnt van twee crossklassiekers in het zand.

Daarna gaat hij weer naar Spanje om op de wegfiets (duur)trainingen te doen. Hij zal daar nog wel de cross van Benidorm meepakken, in het kader van 'nu we er toch zijn'. Na Spanje zal hij nog enkele crossen rijden (waaronder Hoogerheide) in voorbereiding op het WK in Tabor op 4 februari.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023