Brits toptalent van SD Worx-Protime moet stoppen met koersen vanwege hartprobleem

Haar laatste wapenfeit is een zilveren medaille op het EK wegwielrennen voor beloften.

Shackley

Anna Shackley moet op 22-jarige leeftijd noodgedwongen een punt achter haar wielercarrière zetten. De beloftevolle Britse van SD Worx-Protime kampt met een hartprobleem, waardoor ze niet meer aan topsport mag doen.

Shackley had geen klachten. Het hartprobleem werd afgelopen winter per toeval ontkent tijdens medische testen voor de ploeg. Na verder onderzoek adviseerden de artsen haar om te stoppen met koersen. In Barcelona volgden nog meer onderzoeken, maar daar bevestigden artsen de hartritmestoornissen.

Brons in Glasgow

De 22-jarige Britse gold als een groot talent. Vorig jaar veroverde ze een zilveren medaille op het EK voor beloften op de VAM-berg. Op het WK voor beloften veroverde ze brons. In de hoog aangeschreven Ronde van de Toekomst werd ze tweede, na Shirin van Anrooij.

“We vinden het heel jammer om Anna’s wielercarrière zo te zien eindigen”, zegt sportief manager Danny Stam. “Ze was een van de grotere talenten in het vrouwenpeloton. We zagen de afgelopen jaren dat ze goede vorderingen maakte en we geloofden dat ze door kon groeien naar de wereldtop."

"Voor haar is het vooral jammer dat ze nu noodgedwongen moet stoppen. aan de andere kant zijn we ook blij dat we nog gevaarlijkere complicaties hebben kunnen voorkomen. We hopen dat Anna kan terugkeren naar haar ‘normale’ leven en we zullen met het team samenwerken om te zien hoe we kunnen helpen.“

Nieuws
  • Cor Vos