'Echt een vet shirt!': SD Worx-Protime rijdt Tour met nieuwe outfit én fietsen van Specialized

De dames van SD Worx-Protime zullen tijdens de Tour te herkennen zijn aan hun oranje outfit. 

SD Worx-Protime

Niet alleen Visma | Lease a Bike zal de Ronde van Frankrijk, die maandag van start gaat, in een gloednieuwe outfit rijden. Ook de rensters van SD Worx-Protime kregen een cadeau van hun kledingsponsor. Specialized ontwierp ter ere van hun 50e verjaardag een nieuwe blitse outfit en gaf ook de fietsen een nieuw laagje verf.

Titelverdedigster en topfavoriet Demi Vollering is alvast enthousiast. "Het is cool om in eigen land als titelverdedigster te starten in zo’n mooi shirt. Nederland is de plek waar de dromen allemaal begonnen voor mij. Dit wordt heel speciaal, in eigen streek de Tour de France Femmes rijden." (Lees verder onder de beelden)

'Nagels in zelfde kleur gelakt'

Lorena Wiebes, die op jacht gaat naar ritzeges in de massasprint, noemt het 'echt een vet shirt'. "De kleur valt mooi op en gaat perfect samen met onze Tarmac SL8. Het is toch wel heel speciaal om in eigen land te starten aan de grootste wedstrijd ter wereld."

"Het is extra leuk dat we nu volledig in een nieuwe outfit en fiets zijn gestoken. We zullen opvallen. Ik heb bewust mijn nagels zo gelakt zodat ze matchen. Hopelijk brengt het ons geluk en kunnen we meteen met een zege in het nieuwe shirt juichen."

SD Worx-Protime rekent in de Tour op kopvrouw Demi Vollering, Lorena Wiebes, Blanka Vas, Christine Majerus, Barbara Guarischi, Niamh Fisher-Black en Mischa Bredewold. Wereldkampioene Lotte Kopecky is er niet bij.

Over Specialized

Specialized werd opgericht in 1974 en is gevestigd in Morgan Hill (Californië). In 1981 waren ze de eerste die een mountainbike voor het grote publiek op de markt bracht. Specialized is één van de grootste spelers op de fietsmarkt. Anno 2024 rijden SD Worx-Protime, Soudal Quick-Step en Red Bull-BORA-hansgrohe met fietsen van Specialized.