Met deze teamgenoten aan haar zijde hoopt Demi Vollering Tour de Femmes-titel te prolongeren

Een dag na de afsluiting van de Olympische Spelen volgt alweer de Tour de Femmes. 

Vollering

Naast Vollering staat er natuurlijk nog een duidelijke kopvrouw aan het vertrek namens Team SD Worx-ProTime: Lorena Wiebes. De Nederlandse heeft een groot doel gemaakt van het behalen van de gele trui in de eerste etappe, die eindigt op Kijkduin. In 2022 won Wiebes twee ritten, terwijl ze vorig jaar tot één zege kwam.

Naast Wiebes en Vollering nog één Nederlandse aan de start in Rotterdam: Europees kampioene Mischa Bredewold. Zij moet normaalgesproken in staat zijn om Vollering zeker in het middengebergte - de rit van Valkenburg naar Luik bijvoorbeeld - goed bij te staan. Bredewold werd in 2022 al 21ste in de Tour de Femmes.

In haar laatste jaar als profrenster zal Christine Majerus nog één keer alles geven voor Vollering. De Luxemburgse is een gewaardeerde knecht, die vooral op het vlakke haar steentje zal bijdragen. Een van de belangrijkste hulpkrachten in de eerste etappes in Nederland.

Datzelfde geldt eigenlijk voor de Italiaanse Barbara Guarischi, die haar debuut maakt in de Tour de Femmes. Zij moet Vollering uit de wind houden op het vlakke en Wiebes afzetten in een goede positie in de massasprint.

Topvorm

Dan is er nog Blanka Vas. De Hongaarse verkeert in de vorm van haar leven zoals te zien was tijdens de olympische wegwedstrijd. Ze deed lange tijd mee om de gouden plak, maar greep uiteindelijk naast al het eremetaal. Vas eindigde achter Kristen Faulkner, Marianne Vos en Lotte Kopecky als vierde.

Ook Vas gaat debuteren in de Tour de Femmes. Ze reed wel twee keer eerder de Giro Donne. Ze wist daar een rit te winnen, maar meestrijden om een algemeen klassement kon ze nog niet.

De belangrijkste knecht in het hooggebergte voor Vollering moet de Nieuw-Zeelandse Niamh Fisher-Black worden. De zus van UAE Team Emirates-renner Finn Fisher-Black. Zij reed de Tour de Femmes ook nooit eerder, maar heeft als drie top 10-noteringen in de Giro Donne op haar naam. Dit seizoen eindigde ze tiende.

Nieuws
  • Cor Vos