Adrie van der Poel: 'Zelfs Wout van Aert en Mathieu van der Poel kunnen de Waalse Pijl winnen op een goede dag'

De Waalse Pijl eindigt vrijwel altijd in een klassieke sprint bergop, maar gisteren was een atypische Waalse Pijl vanwege de zware weersomstandigheden. 

Poel

Het was Stephen Williams die als eerste boven kwam op de Muur van Huy, de scherprechter van de Waalse Pijl. Vaak levert de loodzware slothelling in Wallonië een gesloten koersverloop op, maar door de vele opgaves vanwege de koude was dat deze editie anders.

WielerFlits ging te rade bij onder andere Adrie van der Poel of de finish van de Waalse Pijl niet ergens anders gelegd moet worden. Van der Poel senior is het oneens. "Ik vind dat klimmers in het hedendaagse wielrennen heel, heel sterk bevoordeeld zijn. In de loop der jaren zijn al heel veel koersen veranderd."

Van der Poel en Van Aert

"Als ze ergens in de regio van de laatste vijf kilometer een bergje vonden, moest en zou het daar plots aankomst zijn. Ik ben geen voorstander van dat soort extreme veranderingen. Maar nu de Amstel en Luik – wat nu spannendere wedstrijden zijn – zijn veranderd, vind ik het niet erg dat de Waalse Pijl wél een aankomst bergop heeft."

Je moet die renners ook wat bieden, stelt Adrie. "Vingegaard, Kuss én zelfs Van Aert en Mathieu kunnen hier op een goede dag winnen. Maar die komen niet. Dus ligt het ook een beetje aan de ploegen zelf. Al was de Waalse Pijl in het verleden wel mooier, omdat meer renners er een uitslag konden rijden."

Nieuws
  • Cor Vos