🎥 Harper knalt met hoofd tegen paal, O'Connor in zelfde bocht onderuit in Tour of the Alps

De Australiër van Jayco AlUla heeft in de Ronde van de Alpen reclame gemaakt voor het dragen van een helm.

Harper

Simon Carr heeft de konginnenrit in de Ronde van de Alpen op zijn naam geschreven. De 25-jarige Brit mocht in Borgo Valsugana juichen na een solo van 45 kilometer. In de finale vonden twee valpartijen plaats op exact dezelfde plek.

Chris Harper was in zijn jacht op koploper Simon Carr iets te gretig in een afdaling. De 29-jarige Australiër van Jayco AlUla verloor zijn evenwicht en tuimelde vervolgens over een stoeprand. Hij gleed over het asfalt, waarna hij vrij hard met zijn hoofd op een lantaarnpaal knalde.

Dat Harper het kan navertellen heeft hij te danken aan zijn helm. Hij bleef even roerloos liggen, maar gaf al snel teken dat hij oké is. Kort na zijn val ging zijn landgenoot Ben O'Connor in dezelfde bocht onderuit. De 28-jarige renner van Decathlon AG2R La Mondiale Team kon in tegenstelling tot Harper wel zijn weg vervolgen. De beelden:

Ben O'Connor lijkt geen noemenswaardige blessures te hebben opgelopen. Hij finishte de etappe zelfs al derde. Harper liep een lichte hersenschudding en oppervlakkige wonden op. Zijn ploeg laat weten dat hij niets gebroken heeft.