Mathieu van der Poel voorafgaand aan Luik: 'Ik weeg meer dan 75 kilogram, jammer genoeg'

Mathieu van der Poel hoopt in Luik-Bastenaken-Luik mee te spelen voor de winst, maar met zijn gewicht is dat niet evident. 

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Voorafgaand aan La Doyenne vertelde hij over zijn verwachtingen voor het vierde monument van het jaar en hoe hij zich verhoudt ten opzichte van de kleinere klimmers, zoals Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose en Maxim Van Gils. Volgens Pro Cycling Stats is Van der Poel 75 kilogram. Dat klopt alleen niet.

"Ik weeg meer dan 75 kilogram, jammer genoeg. Er is een verschil in gewicht, maar elke koers moet gereden worden en je weet nooit wat er gebeurt. Het is toch een lastige opdracht om na die kasseiklassiekers door te trekken. Maar we proberen het dit jaar en dan kunnen we altijd nog eens zien of we de volgende jaren eens alles op Luik zetten."

Spanje

Net als in de week voor Parijs-Roubaix zat de wereldkampioen ook in de week voor Luik in Spanje, waar het veel warmer is dan in Wallonië. "Ik heb redelijk wat kleren aan, dus voorlopig is het oké, maar ik hoop dat het niet begint te regenen, want dan wordt het gelijk nog een pak frisser. Ze geven op de hoogste punten wel koude temperaturen aan, maar we hebben genoeg kleren aan, dus dat moet lukken."

Van der Poel deed één keer eerder mee aan Luik-Bastenaken-Luik. Toen werd hij op de top van de Roche-aux-Faucons gelost door Pogacar, Alaphilippe, Hirschi en Roglic. Hij eindigde uiteindelijk als zesde.

Nieuws
  • Cor Vos