Fabio Jakobsen na eerste seizoenszege: 'Voel me beter dan aan het begin van het seizoen, de sprint begint te lopen'

Fabio Jakobsen boekte in de Ronde van Turkije zijn eerste zege namens Team dsm-firmenich PostNL.

Jakobsen
  • Afbeelding van Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

In de eerste rit van de Ronde van Turkije was de Nederlander verreweg de snelste. "Het is altijd speciaal om te winnen. Je wil als renner natuurlijk al meteen winnen. We waren er al een paar keer dichtbij en nu zijn we erin geslaagd om bij elkaar te blijven in de chaotische finale. Bram Welten en Tobias Lund Andresen wisten me heel goed te helpen in de slotfase. Hier staat een blije renner."

Jakobsen had vertrouwen richting de Ronde van Turkije. "Maar je weet het natuurlijk nooit helemaal zeker. We geven altijd honderd procent. Ik heb een goed trainingskamp achter de rug met het oog op deze koers en de Giro d'Italia. Ik voel me nu ook beter dan aan het begin van het seizoen. De sprint begint steeds beter te lopen."

Eerste koers na val

Zegevieren in de Ronde van Turkije is altijd speciaal voor Jakobsen. "Dit is namelijk een speciale koers voor mij. De eerste zege die ik wist te winnen in Turkije was tegen Bennett en Cavendish, die toen de beste sprinter ter wereld waren. Het was ook mijn eerste koers na mijn zware val in de Ronde van Polen. Het is een leuke wedstrijd om te rijden en ik ben blij om hier weer te winnen."

Na de Ronde van Polen hoopt Jakobsen zijn eerste ritzege in de Giro d'Italia te winnen. Nadien volgen de Ronde van België en uiteraard de Tour de France.

Nieuws
  • Cor Vos