Pogacar is dan toch te verslaan... op de kartbaan!

De ideale voorbereiding op de Giro? Op de racefiets naar de kartbaan en een potje racen. Tadej Pogacar moet het daar wel doen met een tweede plaats...

tadej pogacar met racehelm op

Nog iets meer dan een week en dan begint voor Tadej Pogacar z'n eerste deel van het schrijven van (moderne) wielergeschiedenis. Op 4 mei begint hij aan de Giro en later rijdt hij ook de Tour de France, de dubbel dus.

Vorm

Tom Dumoulin kwam in 2018 met tweede plaatsen in zowel het eindklassement van de Giro als Tour dichtbij, maar als iemand het beter kan doen, dan is het Tadej Pogacar wel.

De Sloveen van UAE Team Emirates liet in Luik-Bastenaken-Luik al zien dat het met de vorm wel goed zit. Hij degradeerde iedereen, inclusief Mathieu van der Poel, door op La Redoute simpelweg het peloton uit het wiel te rijden.

Aandacht even van het fietsen

De voorbereiding is dus gedaan en dus was het gisteren even tijd voor wat vertier zonder fiets. Nou ja, niet helemaal... Want Pogacar ging in Monaco een potje karten met ploeggenoten Tim Wellens en Aleasandro Covi, en goede vriend Michael Matthews van Jayco-AlUla, maar hij kwam daar aan de foto's te zien op de racefiets.

Op die foto's ook te zien: Tadej Pogacar moest hoogst uitzonderlijk de bovenste trede van het podium aan iemand anders laten. De UAE's speelden het ploegenspel niet goed, want Michael Matthews ging er met de winst vandoor. "Te gek dagje uit met de boys in Zuid-Frankrijk", schrijft Matthews bij zijn post op Instagram.

Hieronder swipe je door de foto's van dat dagje uit.

Giro

Tadej Pogacar maakt op zaterdag 4 mei in Venaria Reale zijn debuut in de Giro. Als de Sloveen op z'n fiets blijft zitten en niet ziek wordt, is het meer de vraag met hoeveel voorsprong hij de Giro wint dan óf hij de Giro wint. Bij UAE krijgt hij hulp van onder andere Rafal Majka en Mikkel Bjerg.

De 'concurrentie' komt uit de hoek van INEOS Grenadiers, dat met Geraint Thomas, Thymen Arensman en Tobias Foss een sterk collectief naar Italië stuurt. Andere klassementsmannen: Ben O'Connor, Daniel Felipe Martinez, Nairo Quintana en Romain Bardet.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Michael Matthews