Boonen en Kittel: 'Mathieu van der Poel wordt de man van het voorjaar'

Tom Boonen en Marcel Kittel zijn ervan overtuigd dat Mathieu van der Poel in het voorjaar opnieuw alles en iedereen aan flarden zal rijden.

Tour of Algarve stage - 4

Over een maand wordt het klassieke voorjaar op gang getrokken. Mathieu van der Poel wil dolgraag schitteren in zijn regenboogtrui. Voor Wout van Aert is het een nieuwe kans om eindelijk die felbegeerde zege in de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix te pakken.

Als Van Aert die grote vis wil binnenhalen, zal hij wel zijn conditie serieus moeten aanscherpen, want zijn eeuwige rivaal liet deze winter zien dat hij in absolute topvorm verkeert. Volgens Tom Boonen en Marcel Kittel, zal de wereldkampioen dit voorjaar opnieuw de bovenhand nemen.

Van der Poel op topniveau

Wie de man van het voorjaar wordt? "Iedereen die deze winter naar de cross heeft gekeken, zal wel naar dezelfde richting wijzen zeker", vertelde Boonen aan Sporza op de wielerbeurs Velofollies. "Ik denk dat we Mathieu van der Poel terug heel veel gaan zien rijden. Hij bevindt zich op een niveau waar ik hem nog nooit gezien heb."

"Ik ben het eens met Tom", tradt Marcel Kittel zijn voormalige ploegmakker in vloeiend Nederlands bij.

Met Tadej Pogacar hoeft Van Aert alvast geen rekening te houden, want die skipt Vlaanderens Mooiste. Is dat een voor- of nadeel? "Ik denk dat het met zo'n goede Mathieu van der Poel eerder een nadeel is", zegt Boonen. "Je hebt bondgenoten nodig. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde."

Negatieve vibe

Volgens de Vlaamse wielerlegende en de Duitse sprintbom, ziet het er dus niet goed uit voor Van Aert. Kittel nam het wel op voor hem. "Wat mij een beetje tegenvalt met Wout van Aert, is dat er een beetje een negatieve vibe rond hem ontstaat. Hij blijft nog altijd een toprenner. Hij heeft zoveel potentieel en ontzettend veel talent. Ik ben benieuwd en geloof nog in hem."

Achtergrond
  • Photo PdV/PN/Cor Vos © 2016