Thijs Zonneveld over SD Worx-Protime: 'Reusser wilde weg, Kopecky stuurt aan op breuk of andere rol'

Bij SD Worx-Protime hebben ze een aantal van de beste rensters ter wereld in de gelederen, maar veel van hen kijken ook al rond.

team presentation of Team SD Worx-Protime 2024

In de podcast In het Wiel gaat Thijs Zonneveld in op de huidige staat van SD Worx-Protime. Wat blijkt: Kopecky heeft al gezegd dat het misschien beter is om verse lucht op te snuiven, maar ook Marlen Reusser overweegt een vertrek. "Ze heeft gedreigd met opstappen, die wilde heel graag weg afgelopen winter", aldus Zonneveld. "Het is toch moeilijk als iedereen het gevoel heeft te kunnen winnen. Het is de keerzijde van succes."

Een hoop rensters van SD Worx-Protime liggen uiteraard goed in de markt. "Als Kopecky rond de ploegenpresentatie zegt dat het beter is om verse lucht op te snuiven... Dat is wel vroeg, hè. Het is ook een manier om de contractonderhandelingen met je eigen ploeg te beïnvloeden. Je stuurt aan op een breuk of een andere rol in de ploeg."

Vorig jaar heeft Kopecky immers gezien wellicht de Tour de France Femmes te kunnen winnen. "Die reed een onwerkelijke Tour. Als iemand anders dan Vollering de Tour had moeten winnen, was het eerder Kopecky dan één van de anderen. Ik snap ook wel dat het op den duur lastig is om alle kikkers in de kruiwagen te houden. Dat gaat dit jaar een rol spelen, want er gaan grote kopvrouwen vertrekken. Dat kan niet anders."

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024