Michael Vanthourenhout soleert naar zege in Sint-Niklaas, Toon Aerts stunt bij comeback

Michael Vanthourenhout heeft in Sint-Niklaas de slotmanche van de Exact Cross op zijn naam geschreven. Toon Aerts viel net naast het podium.

NoordzeeCross of Middelkerke 2024 elite men

Toon Aerts snelde bij de start als een raket van de laatste startpositie naar plek 20. Het was zowaar zijn broer Thijs Aerts die als eerste het veld indook. En ook Corné van Kessel, ploegmakker van Toon Aerts, reed op de voorposten. Was dat op voorhand gepland?

Eli Iserbyt, die op zoek ging naar zijn 50e overwinning, nam al snel de koppositie over. Na zes minuten was het evenwel ploegmakker Michael Vanthourenhout die een kloofje sloeg. De Belgische kampioen gaf zijn fiat en speelde het ploegenspel in de achtervolgende groep.

De aanmoedigingen van zijn fans gaven Toon Aerts duidelijk vleugels. Hij bleef maar plekjes opschuiven en maakte na 15 minuten de aansluiting met de achtervolgende groep. Iserbyt stopte dan weer netjes af, waardoor Vanthourenhout na drie ronden al een halve minuut voorsprong had.

In de zevende van in totaal negen rondes werkten Lars van der Haar, Joran Wyseure en Eli Iserbyt zich los van hun metgezellen. Aerts kraakte en moest de achtervolgende groep laten rijden, maar maakte in de slotronde toch weer de aansluiting.

Iserbyt reed in de laatste ronde weg om een tweede plek veilig te stellen en dat lukte hem ook. Michael Vanthourenhout won zijn vierde cross van het seizoen. Lars van der Haar snoepte op de streep nog de derde plek van Toon Aerts af.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024