Dirk De Wolf: 'Stuyven moet misschien focussen op de koersen net onder de allergrootste klassiekers'

Jasper Stuyven kreeg een slecht rapport van zijn ploeg Lidl-Trek; analist en provinciegenoot Dirk De Wolf geeft advies.

Memorial Frank Vandenbroucke 2023

Jasper Stuyven reed na z'n zege in Milaan-Sanremo van 2021 twee teleurstellende seizoenen - althans, dat vindt z'n ploeg. Over 2022 deelt de Belg die mening, maar over 2023 was hij zelf best tevreden.

De Brabander won alleen het Europees kampioenschap gravelen in eigen land - in eigen streek zelfs. Maar toch vond hij dat hij een heel behoorlijk niveau haalde. Zijn ploeg dacht daar wat anders over en dat vertelden ze hem op niet zachtzinnige wijze bij een ploegbijeenkomst in Amerika van afgelopen winter (in dit artikel vertelt Stuyven er alles over).

Herbezinnen

Dit seizoen stapt hij desalniettemin met goede moed op zijn Trek. Dirk De Wolf, provinciegenoot en analist bij Het Nieuwsblad, voorziet hem daarbij van advies. Volgens hem zou Stuyven zich beter wat herbezinnen op de koersen waar hij de focus op legt. Zeker omdat Lidl-Trek een andere wereldtopper in het voorjaarswerk onder contract heeft: Mads Pedersen.

"Kijk, Pedersen behoort tot de absolute wereldtop, thuis op alle terreinen. Ik plaats hem vlak onder het kwartet Van der Poel-Van Aert-Evenepoel-Pogacar. Stuyven moet misschien focussen op de koersen net onder de allergrootste klassiekers en Monumenten."

En laat daar nu net dit weekend twee van op het programma staan... "Dan denk ik bijvoorbeeld al aan komend weekend met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne. Die koersen heeft hij allebei al eens gewonnen. Bovendien kan hij terugvallen op een sterke ploeg, zeker nu ook een Tim Declercq bij Lidl rijdt."

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023