Wout van Aert: 'Ik zou later in mijn carrière bij Tudor of Uno-X willen rijden'

Het zou zomaar eens kunnen dat Wout van Aert na zijn tijdperk bij Visma - Lease a Bike voor de ploeg van Fabian Cancellara zal rijden.

press conference prior to the 2024 Omloop Het Nieuwsblad

De Vlaamse krant Het Nieuwsblad heeft Wout van Aert een hoop ongewone vragen voorgeschoteld, die hij anders nooit gesteld krijgt. Het Belgische fenomeen heeft daar uitgebreid op geantwoord en zo komen we enkele verrassende zaken te weten.

Eén van de vragen die op hem afgevuurd werd luidde als volgt: 'Als ik ooit voor een andere ploeg zou koersen, dan kies ik voor…' Van Aert koos niet voor een grootmacht als Soudal Quick-Step, UAE Team Emirates of INEOS Grenadiers. "Ik ga misschien iets raars zeggen, maar dan zou ik een ploeg in het genre Tudor of Uno-X zeggen", klinkt het.

Waarom Van Aert voor de ploeg van wielerlegende Fabian Cancellara of voor de Noorse formatie wil koersen? "Het zijn twee ploegen waar er een goeie structuur is en jonge gasten zitten. Maar dat is iets voor later in mijn carrière, in een rol als mentor, een beetje zoals Trentin nu bij Tudor."

"Liefst wel bij een ploeg waar er nog mogelijkheden zijn, zowel budgettair als op het vlak van aanpak. Dat ziet er daar wel goed uit. Dat zou me aanspreken, maar het spreekt me vooral aan om zo lang mogelijk in deze ploeg (Visma - Lease a Bike) te koersen."

Lazkano & Costa

Een andere vraag was: 'Als ik één renner van een andere ploeg mag kiezen om mee in de vlucht te zitten, dan ga ik voor...' Van Aert moest niet lang nadenken. "Den dinge, hoe heet hij, die van Clasica Jaén, Oier Lazkano!" Met wie hij zeker NIET in de vlucht wil zitten? Ook daar moest Van Aert niet lang over nadenken. "Rui Costa!"

"Je zoekt dan iemand die vooral supersterk is, gas geeft en niet te veel nadenkt. Rui Costa wil je net niet mee hebben. Die rijdt nooit en die blijkt dan toch nog een sterke tegenstander te zijn in de finale. Die stempel heeft hij, zelfs bij de fans."

"Bij hem is het zo erg dat je het zelfs op tv ziet. Misschien ook wel de reden waarom hij zo’n sjiek palmares bij mekaar wist te fietsen. Hij is sterk en maakt zich allesbehalve zorgen of het peloton nu terugkomt of niet. Hij denkt gewoon: hopelijk brengen ze mij zo ver mogelijk en doe ik mee voor winst. Als dat niet is, dan is het maar zo. Hij durft heel hard te gokken.”

Achtergrond
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2024