Benieuwd naar het wielerpoolteam van oud-topper? Tom Boonen kiest voor deze renners (en eentje ervan is familie...)

Tom Boonen verwacht het meest van de renners die je hieronder ziet dit voorjaar. Om een familielid kon hij natuurlijk niet heen.

Kristallen Fiets award show 2021

Met Omloop Het Nieuwsblad start het wielerseizoen 2024 écht. En dus zijn ook veel mensen in rep en roer met het opstellen van een team in een wielerspel. Ook oud-renners die vroeger zelf nog de Omloop en de andere klassiekers betwistten zijn er druk mee.

Grote namen

Tom Boonen bijvoorbeeld. Hij doet mee aan het spel van de Belgische publieke sportzender Sporza. Daar mag je maar liefst twintig namen uitkiezen. Uiteraard zitten daar een aantal van Visma-Lease a Bike bij. Vier om precies te zijn: Wout van Aert, Dylan van Baarle, Matteo Jorgenson en Christophe Laporte.

Ook van Soudal Quick-Step, Boonens oude ploeg, selecteert hij vier renners: Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Yves Lampaert en de jonge, rappe Amerikaan Luke Lamperti.

Uiteraard kan en wil Boonen ook niet om de man heen die vorig jaar het meest succesvolle voorjaar kende: Mathieu van der Poel. Hij vertegenwoordigt samen met Jasper Philipsen het Alpecin-Deceunick-smaldeel van het team.

Boonen kiest voor nog een paar grote namen: Mads Pedersen, Arnaud De Lie, Biniam Girmay, Tim Wellens en Oliver Naesen.

Dark horses

Hij heeft ook nog een paar dark horses in huis: Dries De Bondt, de 23-jarige Canadees Riley Sheehan (won vorig jaar verrassend Parijs-Tours), nog een talentvolle Canadees met de dezelfde voornaam, namelijk Riley Pickrell, de jonge Noor Tord Gudmestadt van Uno-X, en Davide Bomboi van TDT-Unibet.

Die laatste naam kan redelijk rap aankomen en reed vorig jaar een sterk seizoen, maar het is ook een beetje een moetje voor Boonen, want het is namelijk zijn neef.

Achtergrond
  • photo GvG/PN/Cor Vos © 2021