Vos klopt Kopecky en Longo Borghini in titanensprint Omloop het Nieuwsblad

Marianne Vos heeft gestunt in de Omloop het Nieuwsblad. Op haar 36e klopte ze de grote tenoren in een sprintje.

Omloop Het Nieuwsblad 2024 men elite

Vijf avonturiers kozen voor een dagje in de vroege vlucht. Elisa Longo Borghini wilde niet wachten tot SD Worx de boel deed ontploffen en probeerde op 30 kilometer van de streep in haar ééntje de oversteek te maken. De Italiaanse kampioene slaagde in haar opzet en ging meteen erop en erover.

Intussen brak ook achteraan de finale open. Een elitegroepje met onder meer Vollering, Kopecky, Vos, Pieterse en Van Anrooij maakte jacht op Longo Borghini & co.

Op de Muur van Geraardsbergen plaatsen Lotte Kopecky en Marianne Vos een demarrage. Shirin van Anrooij kon nog net aanklampen. Het trio rekende Longo Borghini in. Met z'n vieren trokken ze richting de Bosberg. Demi Vollering, Puck Pieterse, Katarzyna Niewiadoma en Thalita de Jong reden in de achtervolging.

Op de Bosberg, de laatste hindernis van de dag, haalde Kopecky andermaal verschroeiend uit. Vos pareerde opnieuw en ook Van Anrooij moest weer even een gaatje laten, maar kon nog net aanklampen. Longo Borghini leek af te haken, maar kon op het vlakke gedeelte richting finish terug haar wagonnetje aanpikken.

De wereldkampioene maakte zich wat druk om het wieltjes plakken van Vos en ging op 9 kilometer van de streep nog eens op de trappers staan, maar ze kreeg haar drie metgezellen er niet af. Ook Van Anrooij en Longo Borghini probeerde nog een paar keer tevergeefs weg te glippen. Dan toch maar sprinten?

De vier gingen inderdaad sprinten om de zege. Marianne Vos trok aan het langste eind en schrijft zo op haar 36e de Omloop het Nieuwsblad op haar naam. Het is overigens haar eerste deelname aan de voorjaarsklassieker. Kopecky en Borghini mogen mee op het podium. De piepjonge Van Anrooij finishte op een knappe vierde plek.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024