Frederik Frison geopereerd na hondenaanval: 'Hij beet in mijn edele delen'

Frederik Frison moet om een wel heel bijzondere (en pijnlijke) reden verstek geven voor het openingsweekend.

Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol -3 ITT

Frederik Frison had zijn zinnen gezet op de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne Brussel Kuurne, maar de 31-jarige Belg van Q36.5 Pro Cycling ligt momenteel met veel pijn in de lappenmand. Hij heeft het namelijk aan de stok gekregen met een hond.

"Ik ging in de late namiddag op bezoek bij kennissen toen het gebeurde", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Op het moment dat ik binnenkwam, werd ik plots aangevallen door de hond van het gezin, een Weimaraner, met pijnlijke gevolgen. De hond beet me immers in de edele delen."

"Zonder in detail te treden: de schade is best groot. Ook mijn hand is op twee plaatsen genaaid. Dat komt omdat ik me wilde verweren en de hond probeerde weg te duwen. Sinds vandaag (zaterdag) is de pijn een beetje draaglijk. Al blijft zitten en rechtstaan nog wel pijnlijk."

Geopereerd

Frison moest zelfs geopereerd worden en mocht gelukkig's avons al onder het mes bij uroloog Philip Den Hollander. "Ik heb veel aan hem te danken. Hij heeft hij me zeer goed begeleid in het proces van de operatie en tijdens het herstel. Hij weet dat een wielrenner lang op een zadel moet zitten en dus is een volledig herstel zeer belangrijk."

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2024