🎥 Nagekomen beelden uit UAE Tour: Tim van Dijke neemt ín de woestijn fietsen wel héél letterlijk

We noemen de UAE Tour en andere koersen weleens 'fietsen in de woestijn'. Nou, Tim van Dijke deed dat dus écht...

Samen met z'n broer Mick en Tosh van der Sande was hij vorige week het succesvoller sprinttreintje van Olav Kooij - de Zuid-Hollander won een rit - in de UAE Tour. Maar dat was voor Tim van Dijke nog niet genoeg. De Zeeuw wilde even in de zandbak spelen.

Niet bestaande afslag

Waarom hij plotseling een niet bestaande afslag nam in de laatste etappe van de UAE Tour - die zondag werd gewonnen door Lennert van Eetvelt - wordt uit de beelden niet duidelijk.

Was het een windvlaag, was het een manoeuvre in het peloton? We weten het niet. Maar feit is wel dat Tim van Dijke plotseling in het Arabische skoekeloen rijdt. Waar dat in Nederland of België dan vaak een berm of iets dergelijks is, daar is dat in de UAE Tour een oneindige woestijn met zand, gravel en zo te zien een hobbeldebobbelondergrond.

De Zeeuw houdt z'n fiets knap onder controle, omzeilt nog twee toeschouwers in typisch Arabische kledij en keert weer terug op de lange rechte asfaltweg door de woestijn. Even doortrappen en hij zit weer in het peloton na z'n uitje in de zanbak. Grappige beelden!

Hardijdende tweelingbroers

Tim van Dijke en zij n broer Mick rijden sinds 2022 voor het WorldTour-team van Jumbo-Visma en nu Visma | Lease a Bike. De lange Zeeuwen zijn ook nog eens veel actief in dezelfde koersen. Het zijn allebei typische hardrijders die goed zijn in het Vlaamse werk, maar dus ook prima renderen in het treintje voor Olav Kooij.

Ze hebben allebei nog een contract tot het einde van het seizoen. Allebei zijn ze niet opgenomen in een voorselectie voor een grote ronde dit seizoen. Ook vorig jaar waren ze niet actief in Giro, Tour of Vuelta. Tim van Dijke won in 2021 een etappe in de Cro Race.

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot Eurosport