📸 Grappige reacties op nieuwe Visma-tijdrithelm: 'Ik stop', hompenkaashelm, Johnny Bravo en meer

Visma | Lease a Bike presenteerde tijdens de Tirreno-tijdrit een ehhh... bijzondere helm. Het zorgt voor grappige reacties bij andere renners en wielervolgers...

Tirreno-Adriatico 2024  - stage 1 (ITT)

Dat was een schrikken vandaag in de Tirreno. De renners van Visma | Lease a Bike verschenen daar bij de tijdrit met een wel heel futuristische helm op het hoofd. Samen met helmenmerk Giro vonden ze de aerohelm soort van opnieuw uit.

"Aan het uiterlijk zie je al dat het totaal verschilt van andere helmen. Het is een nieuwe manier van denken over aerohelmen. We denken dat we een grote verbetering hebben gevonden in ons hele tijdritsysteem. Hopelijk kunnen we dat vandaag al laten zien", zei ploegleider Paul Martens.

Kratje pils

Dat viel misschien wel een beetje tegen, want Jonas Vingegaard verloor 22 seconden op ritwinnaar Juan Ayuso. Maar het zorgde in ieder geval wel voor vermaak op Twitter en in appgroepen. Zo denkt Thijs Zonneveld dat je wel de nodige bevoorrading me kunt nemen.

https://twitter.com/thijszonneveld/status/1764655735714066859

Stoppen?

Renners van andere ploegen zijn niet direct fan. Thomas De Gendt en Sam Welsford denken op humoristische wijze aan stoppen - of ja, De Gendt stopt er na dit seizoen mee en dat is dus geen seizoen te vroeg.

https://twitter.com/DeGendtThomas/status/1764653063308980476

https://twitter.com/sam_welsford/status/1764623736412545340

Urbanus

Visma kan wel een rechtszaak verwachten wegens plagiaat, want de Belgische komiek Urbanus had er ook al eentje, blijkt uit een Twitteraar die reageert op de tweet van De Gendt.

Niet-wielerliefhebbers begrijpen er helemaal niks van

https://twitter.com/EuanGordon1/status/1764655845923569798

Johnny Bravo, homp kaas en Dash Mushroom uit Mario Kart

Uiteraard vonden wij het in de redactie-appgroep van Wieler Revue ook een mal geval. Er kwamen de nodige suggesties langs waar de helm op leek. Zo heeft-ie wel wat weg van deze homp kaas op een hoofd.

Maar doet-ie ook denken aan de paddenstoel op het hoofd van Dash Mushroom uit Mario Kart - helemaal als iemand in de Tour de bolletjestrui draagt in de tijdrit en de helm wordt aangepast...

De beste naam voor de nieuwe Visma-helm lijkt ons echter de Johnny Bravo-helm. De blonde lokken van de tekenfilmfiguur lijken sprekend op de helm.

De helm zien we morgen in Parijs-Nice weer terug, en dan nog wel acht op een rij, want in de rit naar de zon staat dan een ploegentijdrit op het programma. Tot dusver is het Oranje Boven in de de Franse rittenkoers, want na gisteren Olav Kooij ging vandaag Arvid de Kleijn van Tudor er met de zege vandoor in de massasprint.

Ook plekken drie en vier waren voor Nederlanders. Die werden respectievelijk ingenomen door Dylan Groenewegen en Danny van Poppel.

Pelotonpraat
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2024