Franck Bonnamour ontslagen door ploeg na afwijkingen in biologisch paspoort

De Franse renner is na zijn voorlopige schorsing, nu ook op straat gezet door zijn team Decathlon AG2R La Mondiale.

Santos Tour Down Under (2.UWT) stage 3

Het ziet er niet zo goed uit voor Franck Bonnamour. De 28-jarige Fransman is ontslagen door zijn ploeg Decathlon AG2R La Mondiale, nadat er begin februari afwijkingen in zijn biologisch paspoort zijn geconstateerd.

De UCI legde hem toen een voorlopige schorsing op. Decathlon AG2R La Mondiale volgde dat voorbeeld en zette de meest strijdlustige renner van de Tour van 2021 op non-actief. Ondertussen is zijn contract verscheurd en mag hij dus zijn koffers pakken.

Bonnamour pleit onschuldig

Bonnamour bevestigde via sociale media het ontslag, maar blijft zijn onschuld uitschreeuwen. "Het team heeft me gisteren op de hoogte gesteld van mijn ontslag met onmiddellijke ingang", schreef hij. "Ik heb mijn werk altijd gedaan met respect voor de regels die de Internationale Wielerunie mij oplegt."

"Uiteraard heb ik altijd voldaan aan de talrijke dopingcontroles die deze sport al jaren van mij verlangt. Ik heb nooit verboden producten of bloedmanipulatie gebruikt. Met de hulp van mijn advocaten en wetenschappers werken we aan mijn verdediging."

"Ik ben altijd een eerlijke, oprechte en cleane renner geweest en kan daarom niet van bedrog beschuldigd worden. Bedankt voor de vele steunbetuigingen in deze moeilijke tijd. Ik zal niet verder communiceren over de huidige procedure, die vertrouwelijk is. Frank."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024