Demi Vollering verlaat SD Worx-Protime: 'Ze antwoordde niet op ons genereus aanbod'

Lotte Kopecky heeft bijgetekend tot 2028 en de ploeg kan geen twee renners van dat kaliber blijven betalen.

Strade Bianche Women 2024

Demi Vollering is bezig aan haar laatste seizoen bij SD Worx-Protime. Dat bevestigt ploegleider Danny Stam voor de start van Dwars door Vlaanderen aan GCN. Haar vertrekt is het gevolg van een budgetkwestie. Lotte Kopecky tekende een maande geleden bij tot 2028 en de ploeg kan geen twee rensters van dat kaliber betalen.

"We hebben ons best gedaan om het team te behouden, maar voor Demi is dat helaas geen optie", klinkt het. "Het gaat om het budget. Je moet een keuze maken. Ik denk dat het duidelijk is dat we geen twee renners van dat niveau in onze ploeg kunnen hebben

Later stuurde de ploeg een opmerkelijk statement de wereld in. "We hebben Demi Vollering een genereus aanbod gedaan en aangegeven dat hier voor een bepaalde datum op gereageerd moest worden. Het management van Vollering heeft hier niet op gereageerd. We gaan er daarom van uit dat Vollering aan het eind van het jaar de ploeg zal verlaten."

Het is nog niet duidelijk naar welke ploeg Vollering zal trekken, maar in de wandelgangen is te horen dat de Tourwinnares bij UAE Team ADQ één miljoen euro per jaar kan verdienen.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2024