🎥 Huilende Wout van Aert na val in Dwars door Vlaanderen, streep door Ronde en Roubaix

In Dwars door Vlaanderen is een hele groep renners, met maar liefst vier topfavorieten, zwaar ten val gekomen.

Drama op iets meer dan 70 kilometer van de finish in Dwars door Vlaanderen. Een omvangrijke groep renners met onder meer topfavorieten Wout van Aert, Jasper Stuyven, Biniam Girmay en Mads Pedersen zijn zwaar ten val gekomen in de gevaarlijke afdaling van de Kanarieberg.

Tranen

Van Aert greep naar zijn sleutelbeen en is zwaar gehavend aan de schouder. Hij liet zijn tranen de vrije loop en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook Stuyven stapte in de ziekenwagen. Girmay en Pedersen gaven op, maar Pedersen heeft niet veel averij opgelopen.

Het is hoogst onzeker of Van Aert en Stuyven zondag kunnen deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen en de week erna aan Parijs-Roubaix. De beelden kan u hieronder bekijken:

Op beelden is te zien dat Van Aert als eerste ten val komt. Ook Gianni Vermeersch, Alex Kirsh, Michele Gazzoli, Anthony Turgis, Harry Sweeny, Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Brent Van Moer lagen erbij.

Update

Verschillende Vlaamse media melden dat er een kruis door zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix kan voor Van Aert. In het ziekenhuis van Ronse zouden meerdere breuken geconstateerd zijn, meldt Het Nieuwsblad. Het Laatste Nieuws spreekt van een sleutelbeenbreuk. Ook moest hij gehecht worden.