Vrouwenkoers Dwars door Vlaanderen lange tijd geneutraliseerd door ongeval

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen was het een incidentrijke Dwars door Vlaanderen...

De vrouwenkoers in Dwars door Vlaanderen is op 46 kilometer van de streep een tijdlang geneutraliseerd. De reden is een verkeersongeval op het parkoers in de mannenkoers, waarbij twee volgwagens betrokken zijn. Eén auto ligt op de kop in de sloot.

Over impact van het ongeval is weinig bekend. Om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen, is de vrouwenkoers lange tijd stilgelegd. Côte de Trieu en de Hotond werden geschrapt, waardoor de koers met 20 kilometer ingekort is.

Die neutralisatie duurde zo lang, dat veel rensters het koud kregen. Enkele agenten waren zo vriendelijk om hun vest te geven aan de dames die het meeste kou leden. De koers werd uiteindelijk gewonnen door Marianne Vos. Ze klopte Shirin van Anrooij in een sprint-à-deux.

UPDATE: de auto die in de slot belandde, was die van de wedstrijdarts. Dat gebeurde na een botsing met een volgwagen van Soudal Quick-Step. De arts moest door de brandweer worden bevrijd en werd buiten levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. De inzitten in de volgwagen van Soudal Quick-Step zijn ongedeerd.

Nieuws
  • Foto: X/Eurosport Nederland